top of page
CELLENIS LOGO

Marknadsledande PRP i USA, nu äntligen tillgänglig i Norden!

Med Cellenis® PRP kan du utföra behandlingar som förbättrar hudens struktur och ton, förfinar rynkor, minskar ärr som akne eller bristningar samtidigt som den bevarar ett naturligt utseende. Cellenis® PRP kan också användas för att främja hårväxt när det injiceras i hårbotten.

Cellenis rör

Cellenis® Platelet Rich Plasma (PRP) är en patentskyddad PRP-teknologi baserad på blodseparation med hjälp av en unik patenterad separationsgel.

Hotline Consultant

Skicka ett meddelande till oss
Vi svarar så snart vi kan! 

Vi kontaktar dig inom kort!

 • Youtube
 • Instagram
 • Facebook

Varför ska du välja PRP från Cellenis? 

 • Hela processen tar endast 15 minuter.

 • Lätt att använda - endast 3 kärnkomponenter och 5 enkla steg.

 • Ingen kapitalutrustning krävs - endast en enkel lågkostnadscentrifug med fast vinkel behövs.

 • Flexibiliteten hos Cellenis® PRP-systemet gör det möjligt för användare att få högre eller lägre koncentration genom att helt enkelt justera mängden klar plasma som tas bort från röret.

 • Marknadens högsta koncentration av PRP över 1 000 000 plättar per microliter!

 • Reducerar röda blodkroppar med upp till 100% och därmed oönskad inflammation

 • Neutralt PH-värde vilket minskar smärta avsevärt.

 • Unik rörstorlek på 22ml ger hela 13ml PRP.

 • Alla tuber är vakuumförseglade för högsta säkerhet.

Hur utförs en PRP behandling?

Förberedelse:

 • Området som ska behandlas rengörs noggrant för att förhindra infektion.

Blodinsamling:

 • En liten mängd blod (vanligtvis 10-30 milliliter) tas från patienten. Detta görs med en vanlig blodprovstagning från en ven, vanligtvis på armen.

 

Centrifugering:

 • Det insamlade blodet placeras i en centrifugmaskin. Centrifugeringen separerar blodet i olika komponenter, inklusive röda blodkroppar, plasma och blodplättar.
 • Den delen av blodet som är rikast på blodplättar och tillväxtfaktorer samlas in. Detta är det så kallade PRP.

 

Förberedelse av PRP:

 • Ibland kan PRP även kombineras med andra ämnen, som hyaluronsyra eller vitaminer, beroende på behandlingsområdet och syftet med behandlingen.

 

Applicering:

 • PRP injiceras i huden, antingen som enskilda injektioner eller genom mikronålar, som vid en så kallad "Vampire Facial."

 • Andra behandlingsområden kan inkludera hårbotten (för att främja hårväxt), ansiktet (för att minska rynkor) och ärr.

 

Eftervård:

 • Efter behandlingen kan det finnas någon svullnad, rodnad eller ömhet på behandlingsområdet, vilket är normalt och vanligtvis mild.

Håravfall

Alopeci, en vanlig orsak till håravfall, är ett tillstånd som vanligtvis inte åtföljs av smärta och inte heller hindrar oss från att utföra våra dagliga aktiviteter. Trots detta utgör det en betydande känslomässig utmaning, särskilt när håravfallet är omfattande. Tack vare framsteg inom medicinsk forskning behöver varken män eller kvinnor lida av håravfall längre.

PRP-behandling har nu etablerat sig som en vidtäckt och beprövad procedur för att behandla alopeci. Publicerade studier ger allt mer övertygande bevis för de positiva effekterna av PRP-behandling när det gäller att främja håråterväxt.

cellenis rör

Vad är PRP?

PRP står för Platelet Rich Plasma och är en medicinsk behandling som används inom olika områden inom sjukvård och skönhet, inklusive ortopedi, dermatologi och kosmetisk medicin. PRP är även en naturlig behandling som använder kroppens egna blodkomponenter för att stimulera läkningsprocesser och främja cellförnyelse. Det minskar risken för allergiska reaktioner och avstötning.

PRP innebär att man tar en liten mängd blod från patienten och centrifugerar det för att separera blodets olika komponenter. Den del av blodet som är rikast på blodplättar, och därmed också tillväxtfaktorer och andra proteiner, samlas in och används sedan för behandling.

Cellenis patenterade centrifugeringsteknik

Cellenis använder en patenterad centrifugeringsteknik som är optimerad för att separera och koncentrera blodplättarna och tillväxtfaktorerna på ett effektivt sätt. Denna teknik möjliggör en högre koncentration än traditionella metoder.

Generellt om PRP

PRP, eller Platelet-Rich Plasma, har blivit alltmer populärt inom medicinska kretsar på grund av sina många fördelar. För det första minskar det risken för kontaminering avsevärt. System som Cellenis är noga utformade för att säkerställa att produktionen av PRP sker under sterila förhållanden. Detta minimerar risken för infektion eller kontaminering, vilket är av yttersta vikt när det handlar om medicinska ingrepp.

En annan betydande fördel med PRP-behandlingar är den minskade återhämtningstiden. Många patienter rapporterar en snabbare återhämtning jämfört med kirurgiska ingrepp, vilket är särskilt fördelaktigt för dem som vill undvika längre perioder av nedläggning och återhämtning.

En ytterligare fördel med PRP är att det minskar risken för biverkningar. Eftersom behandlingen använder patientens eget blod finns det vanligtvis en lägre risk för allergiska reaktioner eller andra oönskade biverkningar som kan uppstå när främmande ämnen eller produkter används.

Inom estetisk medicin har PRP visat sig vara särskilt användbart för att förbättra hudens kvalitet, minska rynkor och öka kollagenproduktionen. Det kan ge en ungdomligare utseende på ett naturligt sätt, vilket är en attraktiv möjlighet för många som söker estetiska förbättringar.

Slutligen är PRP-behandlingar ofta mindre invasiva än kirurgiska ingrepp, vilket är fördelaktigt för dem som föredrar mindre ingrepp eller inte är kandidater för större kirurgi. Denna skonsamma metod gör PRP till ett tilltalande alternativ för många patienter som söker medicinska och estetiska lösningar.

bottom of page